Projectpresentatie OP EFRO Valorisatie 2021

Natuurvezel versterkte biodegradeerbare compounds voor technische toepassing

Per jaar komen er in de EU tussen de 75.000 en 300.000 ton microplastics in het mileu terecht. Deze ontstaan onder andere door de plastic slijtage van gebruiksapparatuur (o.a. borstels, trimmerdraden, infills van kunstgrasvelden). Op dit moment bestaat er nog geen vervangbare duurzame biodegradeerbare compounds die van dezelfde kwaliteit zijn en voor een rendabele prijs geproduceerd kunnen worden. De vraag voor alternatieven stijgt echter wel.

Het doel van Senbis Group, in samenwerking met Senbis Polymer innivations en Senbis Sustainable Products, is om een compoundeertechnologie te ontwikkelen. Deze technologie zal in staat zijn om een hoge kwaliteit aan biologisch afbreekbare compounds te ontwikkelen die ook toepasbaar is voor technische doeleindes.Technische kunststoffen welke volledig uiteenvallen in CO2 en water, zoals Senbis deze in dit project zal ontwikkelen, bieden een oplossing voor deze maatschappelijke uitdaging.

Dit project biedt economische kansen voor met name de chemie en andere sectoren zoals Agri&Food, Bouw, Tuinbouw en diverse andere sectoren door een duurzaam alternatief voor de huidig gebruikte engineering plastics te bieden.

Latest News

Happy New Year 2024!

Senbis wishes all its customers, suppliers and friends a happy new year! Just like the past four years Senbis has donated in total 400 trees…